

## IT tools training, Luxembourg, 9 April 2018 Agenda

08:30-09:00 Introduction (30 min)

- Overview of REACH IT tools: IUCLID, IUCLID cloud, REACH-IT
- Dossier lifecycle from submission to registration

## 9:00 - 9:45 REACH-IT (45 min)

- Main functionalities: finding co-registrants, joining joint submission, messages and tasks, company size, submission report, etc. -> 30min
- Online member dossier creation (live demo 15 min)

9:45 - 10:00 Break (15 min)

10:00 – 11:00 IUCLID 6 general (1 h)

- Main functionalities
- Validation Assistant plug-in
- Dossier creation
- Completeness check and manual verification areas
- Last minute tips for registrants
- Q&A

11:00 – 11:15 Break (15 min)

11:15 - 12:30 IUCLID Cloud (1h 15min)

- Presentation (10 min)
- <u>Hands-on exercise #1</u>: Creating a complete member dossier, correcting all the completeness issues by using the Validation Assistant, exporting the dossier

12:30 - 13:30 Lunch (1 h)

13:30 - 14:00 IUCLID 6 advanced (30min)

- Analogue read-across
- Category read-across
- Q&A

14:00 – 14:30 Chesar in a nutshell + uses +usemaps (30 min)

14:30 – 14:45 ECHA Guidance and support (15 min)

14:45 - 15:00 Break (15 min)

15:00 - 16:00 REACH-IT, hands-on exercise #2 (1 h)

- Find your joint co-registrants and join the joint submission
- Submit the previously created member dossier (in exercise #1)
- Follow the dossier life cycle
- Receive the registration number

16:00 - 16:30 Q&A